KÖSZÖNET

KÖSZÖNET

Minden Támogatónknak tisztelettel köszönjük adományát!

Tisztelt Támogatóink, kedves Kék Madarak!

…cseppenként telik meg a tenger!”

Azt gondolom, hogy Önök, Támogatóink a Kék Madarak, akik lehetővé teszik, hogy a Kék Madár Alapítvány kiterjeszthesse védő szárnyait, felajánlhassa segítségét Kalocsa és környéke beteg gyermekeinek. Természetesen kellett Lakatos György, aki létrehozta ezt az alapítványt, aki erejét megfeszítve immáron 29. alkalommal szervezi a Kék Madár Fesztivált, hiszen így működik a kettő együtt. Az elmúlt évben nem mertük meghirdetni pályázatunkat, mégis 43 beteg gyermek családját sikerült támogatnunk. Márciusban még így fogalmaztunk: „Rendkívüli időt élünk, otthonunkban várjuk sokan, hogy újra elindulhassunk szeretett munkánk, szórakozásunk, Barátaink felé. A Kék Madár Alapítvány is lemondott az idei 28. Fesztivál megrendezéséről, hiszen mire talán oldódik a karantén, már nem lesz idő megszervezni a várt, tervezett programokat. Sajnos a mi fesztiválunkat nem lehet más időpontra helyezni, de esetleg lehet más térbe némely rendezvényét. Így talán lehet még szó online koncertről, kiállításról, bár az együttlét örömét biztosan nem tudja pótolni semmi.”

És megtörtént a csoda, olyan online fesztivált sikerült Lakatos művész úrnak összehoznia, amilyenről nem is álmodtunk, melynek óriási sikere volt minden szempontból, melynek bevétele 3 millió forint lett. Csoda volt megélni, higgyék el, azt az estét,óriási izgalom, óriási készülődés, azt a műsort látni, no és azt, hogy szinte tíz percenként, hogyan nő a bankszámlánk egyenlege!

Júliusban aztán összehoztunk – az előző három évben támogatott gyermekek névsorából – egy listát. Kaptunk a gyermekorvosoktól is néhány javaslatot, így végül a Kuratórium 43 gyermek támogatását hagyta jóvá. Az elmúlt évben 3.070.000.-forintot utaltunk a családok számlájára. (4 gyermek 35.000.-, 2 gyermek 50.000.-, 6 gyermek 60.000.-, 21 gyermek 70.000.- és 10 gyermek 100.000.-Ft. segítségben részesült.)

Támogatottjaink névsora honlapunkon megtekinthető: Támogatott gyermekek

Néhány szót engedjenek meg a 2020. évi online fesztivál létrejöttéről: Április hónap közepére teljesen világosan látszott, hogy a megszokott formában nem rendezhetünk fesztivált. Lakatos György felvetette azt az ötletet, hogy mi lenne, ha egy este 8-10 műsorszám erejéig bejelentkeznénk a Facebook oldalunkon, ehhez pedig megpróbál néhány művésztől rövid műsort szerezni. Természetesen mindannyian örültünk, így elindultak a munkák itthon, melynek egyik fontos lépcsője a közvetítés megszervezése volt. A rendkívüli helyzet, mely rendkívüli fesztivált eredményezett kicsit más jellegű feladatokat adott, így új segítőt is kellett találnunk, aki vállalta az online közvetítés lebonyolítását. Itthon a Kuratórium és a Szervező stáb figyelme főképpen a hirdetés megszervezésére irányult. A Facebook oldalunkon először is elindítottuk a tervek ismertetését, mely olyanpozitív